<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tilstandsvurdering er lekende lett med droner

25. sep 2018 skrev André Hope dette innlegget i Eiendomsforvaltning, Eiendomsdrift, Alle blogginnlegg

3 minutter lesetid

Tilstandsvurdering er lekende lett med droner

Du kjenner sikkert flere som har kjøpt seg drone, men vet du hva den kan brukes til?

Jeg elsker droner. Droner har langt større bruksområde enn filmproduksjoner og militære operasjoner. Droneteknologien blir stadig en større del av hverdagen vår både hjemme hos meg og deg, og i næringslivet. Det er utvilsomt en spennende utvikling å følge med på.

Vedlikeholdsplan med droner

I flere år har vi ønsket å se hvordan vedlikeholdet kan dokumenteres på mer eller mindre uframkommelige områder. Erfaringen ved å avdekke behovet for vedlikehold har ofte resultert i store kostnader ved bruk av stillas, lift eller helikopter på områder der tilkomsten har vært utfordrende i en eller annen form.

Droner er et nytt verktøy som er relativt billig og gir riktig god oversikt. De gir mulighet til å se feil og mangler på steder man selv ikke kommer til. Effektiviteten øker definitivt ettersom antallet mulige inspeksjoner per dag vil mangedobles. Et obs før du løper og kjøper deg en drone. Du må kjenne til reglene og gjerne bruke en autorisert dronepilot som også har godkjente forsikringer dersom uhellet skulle være ute.

Tilstandsvurdering er lekende lett med droner

Tilstandsvurdering er lekende lett med droner

Flere muligheter med drone

Droneteknologien gir større muligheter for å dokumentere vedlikehold på steder som f.eks. vei, kraftlinjer, oljeplattformer, bygg & eiendom og Jernbane. Bane NOR har nå også satt i gang testing av autonome droner til å smøre sporveksler på jernbanen. Dette er en spennende utvikling å følge med på da dette kan gjøres både effektivt med hensyn til kostander og tidsbruk, så vel som viktigheten som å ivareta sikkerhet ved de ulike operasjonene.

Ved å dokumentere bygg og eiendom på denne måten kan virksomheter få dokumenter dette i sitt FDV system, og ha muligheten til å avdekke ad-hoc oppgaver, og samtidig kunne planlegge langsiktig vedlikehold. Det flotte med droner er at de kan ta både bilder og film. Eksempelvis er alle bildene, og også filmen, i dette innlegget tatt ved hjelp av en drone.

[video width="730" height="410" mp4="https://view.no/wp-content/uploads/2018/09/ntnu_klipp.mp4"][/video]

Detaljerte bilder

Avhengig av hvilken type drone og kamera som blir brukt vil man kunne oppdage feil og mangler i tidlig fase. Med høyoppløselige bilder vil du få godt kvalitet på dokumentert dronefoto som videre kan jobbes med i andre bilde/tegneprogram eller for å arkiveredirekte i eget FDV system.

Foto og video: André Hope

André Hope

André Hope

André Hope er en droneentusiast med over 20 års erfaring fra reiselivs- og rekrutteringsbransjen og har derigjennom opparbeidet seg erfaring fra flere kontinenter. Han er særlig godt kjent med hotell og bemanningsbransjen. André er også en autorisert og prisvinnende dronepilot med erfaring fra et stort bransjespekter. Han har mottatt flere internasjonale priser for sine dronefilmer.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


To suksesshistorier: Agro & Miljø og SkiStar

16. jan 2020 - Ole Jørgen Aarvik

To suksesshistorier: Agro & Miljø og SkiStar

View Maintenance er det foretrukne vedlikeholdsstyringsverktøyet blant norske markedsledende norske..

To suksesshistorier: Nova Sea og Helgeland Smolt avd. Sundsfjord

14. jan 2020 - Ole Jørgen Aarvik

To suksesshistorier: Nova Sea og Helgeland Smolt avd. Sundsfjord

View sine løsninger for digital vedlikeholdsstyring brukes av ledende industribedrifter i Norge. Vi brenner..

View Software satser videre inn mot havbruksnæringen

13. jan 2020 - Sten-Roger Karlsen

View Software satser videre inn mot havbruksnæringen

Satser innen havbruk View Software øker satsningen innenfor havbruksnæringen og kjøper programvareselskapet..