<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=408005879692451&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Slår sammen markedslederne og rigger for internasjonal vekst

27. jun 2018 skrev View Software dette innlegget i Alle blogginnlegg, Vi informerer

3 minutter lesetid

Slår sammen markedslederne og rigger for internasjonal vekst

Fra venstre: Pål Einar Berntsen og Bjørn Davidsen

Viking Venture-backede View Software kjøper IT-selskapet Uni Pluss AS og planlegger å erobre underdigitalisert marked for forvaltning av eiendom.

- Kombinasjonen View og Uni Pluss passer som hånd i hanske fordi vi sammen dekker hele verdikjeden for forvaltning, drift og vedlikehold av eiendom (FDV). Sammen kan vi tilby et uslåelig produkt som akselererer vekstmulighetene i en bransje med enormt potensial, sier adm.dir. i View Software Pål Einar Berntsen.

Ser stort potensial i «gammeldags» bransje

View Software er et IT-selskap med 52 ansatte som spesialiserer seg på drift og vedlikehold av bygg. Med kjøpet av Uni Pluss får de ytterligere 14 ansatte og den ledende aktøren på den økonomisk-administrative biten av eiendomsforvaltning, og dekker slik hele økosystemet i bransjen.

View Software fikk selv en ny eier i fjor, da oppkjøpsfondet Viking Venture overtok 49 % av aksjene i selskapet. Viking Venture spesialiserer seg på å investere i IT-selskaper for bedriftsmarkedet, og har tydelige målsetninger om ekspansiv internasjonal vekst:

- Vi ønsker helt klart å bygge en nordisk markedsleder innenfor FDV. Vi mener Uni Pluss og View Software har utviklet teknologi som det er behov for ikke bare her til lands, men også i utlandet, sier Joar Welde, partner i Viking Venture.

Vekstmuligheter i konsolidering

Bjørn Davidsen startet Uni Pluss for snart 20 år siden, og er administrerende direktør i selskapet. Han mener View Software over tid har vist god evne til å bygge bedrift, og har kunnskapen og ressursene som skal til for å ta Uni Pluss til neste nivå.

- Uni Pluss har hatt god vekst de siste ti årene, men nå er vi klare for å gire opp tempoet. Derfor er det riktig for oss å få inn en strategisk eier som View Software. Uni Pluss og View utfyller hverandre godt, og sammen kan vi skape merverdi for både eksisterende og nye kunder.

Handler om å forenkle og effektivisere

I følge en fersk rapport fra bransjeforeningen Norsk Eiendom, er det et stort potensial for digitalisering av eiendomsbransjen. Berntsen og Davidsen er enige i konklusjonen og mener det er et stort uforløst potensiale i å digitalisere tunge, manuelle prosesser i eiendom.

- Vi overraskes stadig av mange av prosessene vi ser i eiendomsbransjen, og hvor utbredt Excel og gule Post It-lapper fortsatt er. Bransjen kan spare svært mye tid og penger på å ta i bruk systemer som er skreddersydd for deres arbeidsoppgaver, sier Berntsen.

Davidsen forteller videre at gode løsninger må være bygget for å gjøre det enkelt å håndtere leieforhold fra start til slutt, fra søknad om bolig til utflytting. Løsningene til Uni Pluss benytter seg blant annet av selvbetjeningsløsninger for leietakere med automatisk varsling, digitalsignering av kontrakter, sende feilmeldinger eller levere inn momserklæring.

- Slike ting tar enormt mye tid for mange utleiere, særlig når volumet er stort. Løsningene til Uni Pluss frigjør denne tiden gjennom forenkling, automatisering og digitalisering, sier han.

Mener eiendomsforvaltere må forberede seg på endring

Joar Welde mener det er stille før stormen, og at bransjen kommer til å forandre seg mye de nærmeste årene.

- Eiendomsforvaltning har så langt vært relativt uberørt av digitalisering. Dette tror vi vil endre seg, slik vi har sett de siste årene i bank og finans. For å ikke bli akterutseilt, gjelder det for markedsaktørene å benytte kraftfulle verktøy som fungerer. Der er det vi ønsker å komme inn.

View Software

View Software

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Slik kan du øke levetiden på maskiner og utstyr

10. des 2019 - Ole Jørgen Aarvik

Slik kan du øke levetiden på maskiner og utstyr

EU og det internasjonale vedlikeholdsmiljøet har satt som mål å øke levetiden på tyngre utstyr i industrien..

Mobilen som vedlikeholdsverktøy

05. des 2019 - Ole Jørgen Aarvik

Mobilen som vedlikeholdsverktøy

Norge er på verdenstoppen på mye – også i bruk av smarttelefon.

Fordelene ved et skybasert vedlikeholdssystem

03. des 2019 - Ole Jørgen Aarvik

Fordelene ved et skybasert vedlikeholdssystem

Hender det at du sjekker nettbanken på mobilen når du står i butikken?